Favorilere Ekle

Oyun Terapisi Eğitimi

Eğitimin Amacı :

Çocukların kalbine giden yol oyundan geçer. Çocukların iç dünyalarına ışık tutup onları onları aydınlatan, kendilerini en rahat ifade ettikleri dildir oyun.

Çocuğun hayatı boyunca karşılaşacağı olumlu olumsuz durumlar karşısında kendinden emin adımlar atabilmesi için ona yeni ufuklar açan, içindeki gerçek çocuğa ulaşma yolculuğundaki yol arkadaşıdır oyun terapisi.

Çocuğun mutluluğunu, heyecanını, coşkusunu yani çocukluğunu etkileyen korkuları, güvensizlikleri gibi kendilerini daha doğru ifade etmelerini sınırlayan etmenlerin ortadan kaldırılması için son derece etkili bir yöntemdir.
Oyun terapistleri Okul öncesi eğitim kurumları, Anaokulları ve kreşler, danışmanlık merkezleri, özel eğitim kurumları, çocuk oyun ve gelişim merkezleri, sosyal hizmetler, aile danışmanlık şirketleri gibi çocukla birebir iletişimde bulunan kurumlarda görev alabilirler.
Oyun terapisi alanında gerekli eğitimleri almış, çocuklarla iletişimde kendini geliştirmiş veya geliştirme arzusunda olan, çocukları tanıyan ve onlarla çalışmayı seven, başarılı bir dinleyici, yaratıcı ve dinamik ,samimi, çocukta güven hissi oluşturan, duyarlı ve hassas, güleryüzlü, oyun ve çözüm odaklı çalışan, oynamaktan keyif alan bireyler başarılı birer oyun terapisti olarak çocuklara destek olabilirler

Oyun Terapisi Eğitimi’ne Kimler Katılabilir?

Çocuk sağlığı, eğitimi, psikolojisi ve çocuk gelişimi gibi alanlarda çalışan profesyoneller ve öğrenciler,
Çocukları ile kaliteli zaman geçirmek isteyip onların iç dünyasını keşfetmek isteyen ebeveynler,
Kişisel gelişime önem verip özgeçmişlerine nitelikli yeni ve farklı bir uzmanlık alanı eklemek isteyenler,
Çocuklarla iletişime önem verip edindikleri bilgileri günlük hayatında da pekiştirmek isteyenler
Oyun terapisi alanında kendini geliştirmek isteyenler
Oyun ve oyunun gücüne inanan herkes katılabilir.
Oyun Terapistinin Görevleri
Çocuğun kendi gemisinin kaptanı olabilmesi için oyun terapisti her zaman çocuktan bir adım geride ama onun her zaman yanında olduğunu hissettirecek hassas bir yaklaşım sergiler.

Yaratacağı güven ortamı ile çocuğu oyun dünyasına dahil ederek adeta bir serüvenin içerisindeymiş gibi O’na kendi hikayesinin kahramanı olma imkânı verirken, arka planda uygulayacağı çocuğa özel yöntemlerle çocuğun ruhunun derinliklerinde gizli kalan hazineleri bulup, iyi bir destekçi ve oyun arkadaşı olur.

Çocuğu anlayıp aynı dili konuşarak çocuğun ruhunda ve davranışlarındaki eksik ve hatalı noktaları keşfedip, onunla oyun yolu ile problemlerin ortadan kaldırılmasında ona destek olur.

Kimler Oyun Terapisi Eğitimi Alabilir?

  • Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları
  • Psikologlar
  • Psikolojik Danışmanlar
  • Rehber Öğretmenler
  • Çocuk Gelişim Uzmanları
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Özel Eğitim Uzmanları
  • Aile Danışmanları
  • Tıp ve Hemşirelik Mezunları
  • Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği
  • Doktorlar
  • Öğretmenler
  • Hemşireler
  • Çocuk gelişimini önemseyen ebeveynler

Oyun Terapisi Eğitiminin İçeriği Nedir?

Çocuklar için oyunun önemi ve anlamı, oyun terapisinin tanımı, oyun ve oyuncak seçimi ile birlikte oyun terapisi teknikleri hakkında sizlere eğitim süreci boyunca geniş kapsamlı bir eğitim sunulmaktadır.

Oyun Terapisi Eğitiminin Avantajları Nelerdir?

Oyun terapisi eğitimini tamamlayan kişiler çocukların duygularını ve düşünce dünyalarını daha iyi bir şekilde anlamaya başlarlar. Çocuklar ile uyumlu ve etkili bir şekilde iletişim kurmaya başlayan kişiler eğitim sonrasında kreş ve anaokulları gibi kurumlarda da çalışma imkanı elde edebilirler.

Çocukların uyumlu ve daha mutlu bir şekilde yaşayabilmelerini hedefleyen gelişimsel bir terapi şekli olan oyun terapisi, çocukların oyun ve oyuncakları kullanarak kendilerini ifade edebilmelerine odaklanır. Kendilerine güvenli bir ortam sunan eğitimli bir oyun terapisti sayesinde çocuklar kendilerini daha cesaretli ve güvende hissederler. Süreç içerisinde çocukların duygusal sorunlarının ifade edilebilmesi için farklı çeşitlerde oyuncaklar sunulur. Aynı zamanda oyun terapisi eğitimi alan kişiler çocukların sanat, drama ve fantezi içeren oyunlar yoluyla da kendilerini ifade edebilmelerine destek verebilirler.

Oyun ve oyuncaklar kullanılarak çocuklar ile iletişim kurabilmek ve sorunlarını çözebilmeye yardımcı olabilmek için oyun terapisi eğitiminden yararlanabilirsiniz. Böylelikle çocukların olumsuz davranışlarını analiz ederek değiştirmelerine de yardımcı olabilirsiniz.

Oyun Terapisi Kimlere Uygulanabilir?

3-12 yaş arasındaki çocuklara
Boşanma sürecinde olan veya boşanmış ailelerin çocuklarına
Evlat edinilmiş veya terkedilmiş çocuklara
Aile içi şiddete maruz kalan çocuklara
Okul yaşantısında kavgacı tutumlar sergileyen veya şiddet gören çocuklara
Kaygı, korku ve ciddi fobileri olan çocuklara
Uyku bozukluğu yaşayan ve kabus gören çocuklara
Kardeşiyle ilgili kıskançlık problemleri yaşayan çocuklara
Ailede ölüm ile sonuçlanan kayıplara tanıklık eden ve yas olan çocuklara
Duygusal, cinsel ve fiziksel olarak tacize uğramış çocuklara
Konuşma bozukluğu sorunu yaşayan çocuklara
Arkadaş edinme ve sosyalleşme konusunda sorun yaşayan çocuklara
Ders çalışma ve okuma konusunda problemli olan çocuklara
İç dünyasına kapanan ve sürekli olarak mutsuz olan çocuklara
Uygunsuz davranışları sergilemekten çekinmeyen çocuklara

Oyun Terapistinin Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Terapistler çocukları olduğu gibi kabul edebilirler.
Çocuklar ile samimi, doğal ve sıcak bir ilişki kurmaya özen gösterirler.
Çocukların duygularını ifade edebilecekleri en uygun ortamı sağlarlar.
Duyguları dışarıya vurma konusunda içine kapanık olan çocukları dışarıya açmaya çalışarak çocuğa içgörü kazandırır ve tekrar çocuğa bu durumu yansıtırlar
Çocuklara kendi problemlerini çözebilmeleri için fırsat sunarlar. Çocukların yaptıkları seçimlere her zaman saygı duyar ve değişime karşı yaptığı seçimlerin sorumluluklarını da çocuğa verirler.
Terapistler, terapi sürecini hızlandırmazlar. Süreç zaman içerisinde gelişerek ilerlemeye başlar.
Çocuklar, terapistler tarafından yönlendirilmezler. Tam tersi, terapistler çocukların çizdiği yolu takip ederek onlara bu yolda eşlik etmeye özen gösterirler.
Problemli olarak nitelendirilen davranışların olumlu davranışlar ile değişmesini sağlarlar.
Çocuklara rehberlik ederler.
Terapi sırasında çocukları yönlendirmekten uzak durarak çocukların kendi dünyalarını kendilerinin keşfedebilmesinde büyük bir rol oynarlar.
Terapistler, terapiyi sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için gerekli olan sınırları belirler ve çizerler. Oyun terapisi günümüzde çocuk psikoterapistleri, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet görevlileri, rehber ve psikolojik danışmanlar, psikologlar ve sanat terapistleri tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 

 

İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin
Oyun Terapisi Eğitimi
Fiyat:
600₺